Baren

Et sted, hvor alle kan komme – med eller uden slips, med eller uden titler.

Mallorca Bar blev etableret i 1969 og var dengang beliggende i Prinsensgade

Grundlæggeren hed Vagn Nørgaard. Han stammede fra det sydfynske og hans karriere kan kort beskrives således: slagtersvend, pølsemager, automatudlejer, hotelkonge, værtshusholder, politiker, livskunstner, samfundskritisk debattør m.v.

Han var en bulderbasse, en ildsjæl og en kampens mand og fremfor alt praktikeren og iværksætteren. Derfor var kløften mellem ham og de offentlige myndigheder med alt papirnusseriet, så dyb som Filipppinergraven.

I det tidlige forår 1969 var Vagn Nørgaard på en turistrejse til Mallorca. Her blev han meget betaget af værtshusmiljøet med alt, hvad det indebar af boblende livsglæde, kundevenlige priser, intens atmosfære og behagelig betjening. Idéen om at etablere noget tilsvarende i Danmark fødtes, og der var ikke langt fra idé til handling. Konceptet skulle overføres til Aalborg.

Vagn Nøregaard afbrød omgående sin rejse og rejste tilbage til Danmark. Seks måneder efter var Mallorca Bar en realitet.

Udover livsglæden og den kundevenlige atmosfære var Vagn Nørgaards holdning den, at det rigtige værtshus er et sted, hvor alle kan komme – med eller uden slips, med eller uden titler.

Det er Disse holdninger der fortsat holdes højt i hævd, den dag i dag af Lars, Linda, Niels og Cheri.

Vil du se billeder?